Prajitura cu branza dulce si ciocolata

de ela in Prajituri, 24 Oct 2010 | 11096 vizualizari

 

rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 150gr zahar+200gr+100gr
  • 200gr unt+125gr
  • 50ml ulei
  • 100gr faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 50gr cacao+20gr
  • 1kg branza dulce
  • 1lingura amidon
  • cateva linguri zeama de compot
  • 1esenta de vanilie sau de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si ciocolata:

Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine.


Se unge o tava cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina,apoi torni aluatul si dai la cuptorul preincalzit,la foc mic 30-40minute pana este copt blatul(verifici cu scobitoarea,care daca iese uscata inseamna ca blatul e copt).


Topesti untul intr-o craticioara apoi il bati cu 200gr zahar,pana se topeste zahaeul si se albeste compozitia,apoi adaugi branza dulce scursa bine,esenta de vanilie si dai la rece 30minute.


Lasi sa se raceasca cateva minute blatul,insiropezi cu compotul,apoi intinzi crema de branza peste el.


Pentru glazura,topesti 125gr de unt intr-o craticioara,adaugi 100gr zahar,20gr cacaoa si amidonul si amesteci bine,sa nu se faca cocoloase si se ingroasa putin.


Intinzi bine glazura peste branza si nivelezi bine,apoi dai la rece cateva ore inainte sa tai prajitura.


TAI PRAJITURA CU UN CUTIT TRECUT PRIN JET DE APA RECE

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Cris2711 1

12.03.2011, 10:28

buna

babi5 1

23.08.2013, 22:30

ela 1

24.08.2013, 20:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu ciocolata