Prajitura cu branza dulce si piersici din compot

de RuxyRux in Prajituri, 27 Apr 2013 | 3722 vizualizari

 

Daca va plac prajiturile cu branza dulce si vanilie atunci cred ca o sa va placa si bunatatea asta cu piersici.....cam o data pe saptamana prepar prajituri de acest gen asa mult imi plac :)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 gr iaurt( grecesc 10%)
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • maia din : 1 lingurita plina de drojdie proaspata, 1 lingurita de zahar, 5 linguri lapte caldut)
  • vanilie dupa gust( de regula eu pun mai multa caci imi place foarte foarte aromata)
  • coaja de la o portocala razuita

Crema de branza dulce:

  • 650 gr branza dulce
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • vanilie dupa gustul personal

2 borcane piersici in sirop( compot)

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si piersici din compot:

Din aceasta cantitatea ne vor iesi doua tavite, una mai mare si una mai mica ( vezi foto).


Se face un aluat ca de pasca( cozonac) din respectivele ingrediente:


Maiaua se prepara din drojdie laptele caldut si zaharul, se lasa pentru 15 minute la loc caldut( sa creasca).


Se topeste untul( insa atentie, nu se pune fierbinte niciodata), si se framanta apoi totul pana se leaga aluatul. se lasa la crescut pentru aproximativ 45 de minute la caldura.


Impartim coca in doua bucati una mai mare si alta mai micuta.


Intre timp se prepara crema de branza mixand sau la tel branza cu smantana, zaharul vanilia si ouale.


Se imparte in functie de tavi cantitatea. Putem alege sa preparam intr-o tava mai mare si renuntam atunci sa mai impartim compozitia.


Se aseaza deasupra piersicile. O mai lasam la cald pana incingem bine cuptorul.


Cocem la focul incins bine la 180 de grade in jur de 35- 40 de minute. Se va rumeni frumos pe margine iar in mijloc va ramane ferma la apasare.


O servim dupa pofta ...e buna foc!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

sasha 1

29.04.2013, 10:29

RuxyRux 1

29.04.2013, 19:12

Multumesc

Panacris 1

04.04.2014, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine