Prajitura cu branza dulce si struguri

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Sep 2016 | 929 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu un blat fin de pandispan si-o crema de branza minunat combinata cu struguri negrii hamburg...un gust care te cucereste de la prima inghititura!
Este reteta mea cu nr 1100.... iar in categoria dulciuri bifeaza numarul 500... ma gandesc ca merita sarbatorita!

 

INGREDIENTE

Blat pandispan:

  • 3 oua
  • 125 gr. faina
  • 125 gr. unt
  • 125 gr. zahar
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de branza:

  • 650 gr branza dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 200 gr. zahar
  • 50 gr. gris
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie( BIO)
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
  • 2 ciorchini mari de struguri Hamburg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si struguri:

Blatul se prepara primul.


Untul se topeste intr-un vas, apoi se raceste imediat.


Ouale se mixeaza cu praful de sare, cu vanilia timp de 5 minute sau pana isi dubleaza volumul.


Se adauga uleiul, se mixeaza putin si se adauga tot untul topit, iar la final faina( cantarita si cernuta) si praful de copt.


Se tapeteaza baza unei forme de tort si se toarna compozitia. se coace la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade timp de 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Se raceste blatul pe un gratar.


Compozitia de branza:


Se amesteca branza dulce cu ouale, se mixeaza usor, apoi cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, esenta de rom si la final grisul si smantana.


Aceiasi baza de tort sa tapeteaza cu pergament, se unge usor cu unt si se toarna compozitia de branza.


Se coace 30 de minute sau pana devine ferma deasupra. Se raceste putin se pune deasupra blatul si se intoarce pe un platou.


Se decoreaza cu struguri se se presara cu zahar pudra vanilat.


Pofiticiosii mei au mancat primele felii de prajitura caldute...apoi am pus-o la rece....desigur e buna asa cum va place voua!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

20.09.2016, 23:06

noiinbucatarie

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:33

ooo ce as gusta din prajiturica ta...

RuxyRux 1

22.09.2016, 11:28

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Amandina