Tort de biscuiti

de - Andreea - in Dulciuri, 22 Mar 2016 | 10649 vizualizari

 

Trei motive sa il preparati ? Se face rapid,nu costa mult si este delicios !!! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • 80 gr miez de nuca
  • 50 gr nesquik
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 250 lapte
  • esenta de rom
  • ornamente de ciocolata ( pentru decor)
  • nuca de cocos ( pentru decor )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Punem intr-un bol untul, adus la temperatura camerei si il frecam bine cu zaharul pudra pana devine o crema.  

Separat biscuitii ii rupem bucati potrivite ca marime si ii punem intr-un castron destul de incapator. 

Adaugam nuca tocata marunt, nesquik, ciocolata topita (si racita) si amestecam usor toate aceste ingrediente. 

Turnam putin cate putin laptele rece,amestecand mereu. Nu punem tot laptele deodata deoarece, in functie de gradul de absorbtie al biscuitilor,se poate sa necesar sa schimabm cantitatea de lapte, fie sa o marim, fie sa o micsoram. 

La final adaugam untul frecat cu zahar si esenta de rom. Amestecam bine. 

Tapetam o tava rotunda cu folie alimentara (folie de plastic). Punem compozitia de biscuiti si nivelam cat mai bine posibil. Acoperim cu folia alimentara si dam tava la loc rece cateva ore sau daca aveti rabdare, pana a doua zi :) 

Servim tortul de biscuiti ornat, dupa plac, cu ornamente de ciocolata si nuca de cocos . 

Delicios! 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nesquik-ul cu aceeasi cantitate de cacao .

2

Nuca poate fi si ea inlocuita, la placere, cu alune, alune de padure, migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti