Prajitura cu branza dulce si visine

de leoflori in Prajituri, 7 Iul 2009 | 8561 vizualizari

 

deliciu de vara

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat : 
  • 1/2 cub de drojdie (cel mic de 25 gr.)
  • 100 ml. lapte
  • 330 gr. faina
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 40 gr. unt moale
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 varf de sare
  • Crema : 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar brun
  • 3 oua
  • coaja de lamaie, esenta vanilie
  • Decor: 2 pliculete Tort Gelee rosu Dr.Oetker + 400 gr. visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si visine:

Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit.
Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute.

Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.
Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie. Eu am mai adugat si 2 Linguri cu faina.
Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.

Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.

(reteta e de la Sabina)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

jolygina 1

19.06.2013, 01:18

Bya Ralu 1

19.06.2013, 06:24

super

babi5 1

19.06.2013, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L