Prajitura cu branza dulce si visine

de leoflori in Prajituri, 7 Iul 2009 | 8797 vizualizari

 

deliciu de vara

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat : 
  • 1/2 cub de drojdie (cel mic de 25 gr.)
  • 100 ml. lapte
  • 330 gr. faina
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 40 gr. unt moale
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 varf de sare
  • Crema : 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar brun
  • 3 oua
  • coaja de lamaie, esenta vanilie
  • Decor: 2 pliculete Tort Gelee rosu Dr.Oetker + 400 gr. visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si visine:

Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit.
Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute.


Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.
Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie. Eu am mai adugat si 2 Linguri cu faina.
Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.


Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.


(reteta e de la Sabina)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

jolygina 1

19.06.2013, 01:18

Bya Ralu 1

19.06.2013, 06:24

super

babi5 1

19.06.2013, 09:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cheesecake