Prajitura cu branza - Rakoczi

de Zamfira in Prajituri, 30 Mar 2013 | 5015 vizualizari

 

Delicioasa prajitura dulce-acrisoara! O combinatie interesanta: blat crocant, branza moale, dulceata de caise si spuma de ou. Puteti inlocui dulceata cu fructe proaspete: zmeura, capsuni sau alte fructe de padure. Va invit la o felie generoasa!!!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • sare

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Spuma de oua:

  • albusul de la 4 oua
  • 150 g zahar tos
  • si dulceata sau gem de caise (200 g)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza - Rakoczi:

Blatul: amestecam faina cu zaharul si putina sare, adaugam bucatele de unt (la temperatura camerei) si un galbenus. Framantam compozitia pana cand toate ingredientele sunt foarte bine incorporate. Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Intindem aluatul cu grija, mai mult prin presare cu varful degetelor pana cand tot aluatul este distribuit uniform in tava. Punem tava in cuptorul incalzit la 200 C. Coacem foaia timp de 15 minute pana cand devine putin aurie.  

Deasupra vom pune crema de branza.

Crema de branza: omogenizam branza de vaci cu zaharul pudra, zaharul vanilat, cele trei galbenusuri si coaja de la o lamaie. Intindem branza deasupra foii chiar daca este inca fierbinte. Punem tava din nou in cuptor pentru inca 10 minute - foc moderat. Apoi adaugam gemul sau dulceata de caise si dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute.

In final batem albuurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma foarte tare. Punem spuma intr-o pompita de cofetarie si trasam linii, brazde deasupra prajiturii, apoi dam pentru ultima oara prajitura la cuptor pentru 5 minute. Putem felia dupa ce s-a racit.   

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza - Rakoczi-0
Prajitura cu branza - Rakoczi-1
Prajitura cu branza - Rakoczi-2
Prajitura cu branza - Rakoczi-3
Prajitura cu branza - Rakoczi-4
Prajitura cu branza - Rakoczi-5
Prajitura cu branza - Rakoczi-6
Prajitura cu branza - Rakoczi-7
Prajitura cu branza - Rakoczi-8
Prajitura cu branza - Rakoczi-9
Prajitura cu branza - Rakoczi-10
Prajitura cu branza - Rakoczi-11
Prajitura cu branza - Rakoczi-12

COMENTARII (40)

Valclaudia

Valclaudia 1

06.04.2013, 22:37

oare de ce mai bantui pe-aici, la ora asta? M-ai omorat cu prajitura ta!

Zamfira

Zamfira 1

06.04.2013, 23:52

Claudia

diana_k

diana_k 1

08.04.2013, 16:40

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!