Prajitura cu branza si caise

de mirela0911 in Prajituri, 24 Iul 2011 | 2445 vizualizari

 

Reteta e din revista Click!PB. E buna, dar mi-au dat bataie de cap foile. Noroc cu fiul meu care m-a ajutat la "reparat".

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutir sare
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 3 lg smantana
  • 3 lg cacao

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 6 lg zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lg smantana
  • 2 oua
  • 10 caise potrivite
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caise:

Se amesteca ingredientele pentru aluat (in afara de cacao) intr-un vas apoi se framanta. Se imparte aluatul in trei, iar intr-o parte adaugi cacao si mai framanti pana la omogenizare. Se dau la frigider pentru o ora.


Branza se amesteca cu zaharul, ouale si smantana. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.


Se intind doua foi din aluatul alb (trebuie foarte multa grija pentru ca se rupe, eu am patit-o). Se pune o foaie pe fundul unei tavi unse cu unt, se adauga amestecul de branza, apoi cu mare grija se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 minute.


Se scoate tava, se aseaza caise curatae de samburi si taiate in doua, apoi se rade deasupra aluatul negru. Se mai da la cuptor pentru inca 20 minute. Se lasa la racit apoi se presara zahar pudra si se serveste. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mirela0911 1

25.07.2011, 17:09

lau

mirela0911 1

25.07.2011, 17:09

Horia multumesc tare mult

lilik 1

25.07.2011, 17:29

si eu vreauuu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice