Prajitura cu branza si caise

de mirela0911 in Prajituri, 24 Iul 2011 | 4682 vizualizari

 

Reteta e din revista Click!PB. E buna, dar mi-au dat bataie de cap foile. Noroc cu fiul meu care m-a ajutat la "reparat".

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 400 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 varf de cutir sare
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 3 lg smantana
  • 3 lg cacao

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 6 lg zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 lg smantana
  • 2 oua
  • 10 caise potrivite
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caise:

Se amesteca ingredientele pentru aluat (in afara de cacao) intr-un vas apoi se framanta. Se imparte aluatul in trei, iar intr-o parte adaugi cacao si mai framanti pana la omogenizare. Se dau la frigider pentru o ora.

Branza se amesteca cu zaharul, ouale si smantana. La sfarsit se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Se intind doua foi din aluatul alb (trebuie foarte multa grija pentru ca se rupe, eu am patit-o). Se pune o foaie pe fundul unei tavi unse cu unt, se adauga amestecul de branza, apoi cu mare grija se pune cea de a doua foaie. Se da la cuptor pentru 30 minute.

Se scoate tava, se aseaza caise curatae de samburi si taiate in doua, apoi se rade deasupra aluatul negru. Se mai da la cuptor pentru inca 20 minute. Se lasa la racit apoi se presara zahar pudra si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lacrimioara