Prajitura cu branza si caramel

de Miha in Prajituri, 2 Mai 2011 | 31542 vizualizari

 

Eee... l-am dovedit si pe asta. L-am dovedit pe 800, oare mi-o reusi si cu 900 ? :))) Ma iau cu el la tranta sa vedem care pe care...:)))
Pentru voi toti, un 800 savuros si delicios. Imbratisari cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti digestivi (se pot folosi si din cei obisnuiti)
  • 25 g cacao
  • 100 g unt
  • Pentru crema:
  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru topping-ul de caramel:
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caramel:

Blat:


Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul amestecand cu o lingura. Vom obtine o compozitie nelegata, doar niste firimituri, dar care la apasare cu lingura devine compacta.



In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de putin unt.



Biscuitii am considerat eu a fi destul de dulci si n-am mai pus zahar, dar in fuctie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri.



Compozitia o punem intr-o tava (24 cm diametru) cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Solutia din urma o recomand a fi mai usoara si eficienta.


Crema:


Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un stick blender pana obtinem o compozitie omogena.


Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.



Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste, turnam deasupra topping-ul de caramel racit, apoi o dam la rece pentru cateva ore.


Caramel:


Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii. Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.


In functie de preferinta fiecaruia se poate orna cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Miha 1

25.09.2013, 17:49

Larisel 1

29.11.2013, 00:54

Delicios!!

plaviniateodora 1

29.11.2013, 01:22

Unde stau eu,nu exista branza de vaca....
O pot inlocui cu urda sau philadelphia???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!