Prajitura de iarna

de krinakrina in Prajituri, 26 Dec 2011 | 3510 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de facut si foarte gustoasa, cat timp va sta in cuptor va umple casa cu aroma de scortisoara si va aduce cel putin un ren la usa voastra...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 350 ml ulei
  • 5 oua
  • 150 gr nuca
  • 600 gr morcov
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 ligurita esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iarna:

Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf.


Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat.


Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de lamaie). Se amesteca bine.


In final se adauga faina, scortisoara si praful de sare. Se amesteca bine.


Se pune hartie de copt intr-un vas mare (compozitia are cam 2,5 litri in acest moment), fara sa o ungem cu nimic. Se toarna compozitia in vas.


Se pune in cuptorul preincalzit, se coace la foc mediu (180-190 grade) timp de 40 de minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu se mai prinde coca, este gata.


Se lasa inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar farin la servire. Continutul trebuie sa fie umed, nu va speriati ca este nefacuta, caci asa trebuie sa fie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

krinakrina 1

29.12.2011, 19:10

La multi ani! Un An nou mai bun si mai bogat in retete reusite!

Lau 1

06.01.2012, 15:59

bun venit

danakarin 1

06.01.2012, 16:14

bine ai venit ! Iti doresc un an cu multe succese si sa te simti bine printre bucatarasi !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Chec de post, cu morcovi si mere