Prajitura de iarna

de krinakrina in Prajituri, 26 Dec 2011 | 4219 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de facut si foarte gustoasa, cat timp va sta in cuptor va umple casa cu aroma de scortisoara si va aduce cel putin un ren la usa voastra...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 350 ml ulei
  • 5 oua
  • 150 gr nuca
  • 600 gr morcov
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 ligurita esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de iarna:

Morcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf.


Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat.


Se muta compozitia intr-un vas mai mare, se adauga morcovii rasi, apoi nuca macinata si praful de copt (stins cu zeama de lamaie). Se amesteca bine.


In final se adauga faina, scortisoara si praful de sare. Se amesteca bine.


Se pune hartie de copt intr-un vas mare (compozitia are cam 2,5 litri in acest moment), fara sa o ungem cu nimic. Se toarna compozitia in vas.


Se pune in cuptorul preincalzit, se coace la foc mediu (180-190 grade) timp de 40 de minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea, daca pe scobitoare nu se mai prinde coca, este gata.


Se lasa inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi se scoate si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar farin la servire. Continutul trebuie sa fie umed, nu va speriati ca este nefacuta, caci asa trebuie sa fie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

krinakrina 1

29.12.2011, 19:10

La multi ani! Un An nou mai bun si mai bogat in retete reusite!

Lau 1

06.01.2012, 15:59

bun venit

danakarin 1

06.01.2012, 16:14

bine ai venit ! Iti doresc un an cu multe succese si sa te simti bine printre bucatarasi !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov (de post)