Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 28 Ian 2014 | 2012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri si 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  •   6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Creama de oua:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • semintele dintr-o pastaie de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 ml frisca vegetala
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 250 ml frisca vegetala
  • 150 gr ciocolata neagra
  • Extra
  • o cutie de compot ananas bucati (optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata:


Blat :


Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata


Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .


Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat


Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .


Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .


Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .


Crema de oua:


Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .


Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .


Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.


Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat 150 ml frisca si sa o amestec cu crema rece.


Crema ganache de ciocolata:


Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .


Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.


Dam la frigider si lasam la racit .


Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.


Asamblare:


Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .


Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .


Pofta buna .








 

TIPS-URI

1

deasupra am pus vieneze taiate in jumate

2

ananasul se poate inlocui cu alte fructe , sau se poate renunta la el

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Alexandra

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Lia mu;ltumesc

diaconta 1

30.01.2014, 22:49

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ganache de ciocolata