Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 28 Ian 2014 | 3211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri si 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  •   6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Creama de oua:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • semintele dintr-o pastaie de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 ml frisca vegetala
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 250 ml frisca vegetala
  • 150 gr ciocolata neagra
  • Extra
  • o cutie de compot ananas bucati (optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata:


Blat :


Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata


Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .


Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat


Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .


Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .


Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .


Crema de oua:


Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .


Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .


Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.


Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat 150 ml frisca si sa o amestec cu crema rece.


Crema ganache de ciocolata:


Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .


Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.


Dam la frigider si lasam la racit .


Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.


Asamblare:


Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .


Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .


Pofta buna .








 

TIPS-URI

1

deasupra am pus vieneze taiate in jumate

2

ananasul se poate inlocui cu alte fructe , sau se poate renunta la el

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Alexandra

anca_rm 1

29.01.2014, 11:48

Lia mu;ltumesc

diaconta 1

30.01.2014, 22:49

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lazy Cake