Prajitura cu branza si cirese

de Miha in Prajituri, 20 Iun 2009 | 7799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru umplutura de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cirese:

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.

Pentru umplutura de branza am pus toate ingredientele  la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez