Ghoriba cu migdale

de Brindusa in Prajituri, 24 Apr 2010 | 2532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale fara coaja
  • 250 g faina 000
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 15 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja de la o lamaie
  • zahar pudra, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba cu migdale:

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa.


Incalzeste cuptorul la 175 C.


Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca putin. Adauga pasta de migdale si faina. Amesteca ca sa se formeze o coca.


Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza bile din coca, pe care le pui in tava cu hartie de copt. Aplatizeaza putin fursecurile si presara-le cu zahar pudra.


Coace 15- 20 minute (sau pana se auresc putin) nu mai mult, pentru ca altfel se usuca prea mult si devin prea tari.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

silvi0ara 1

25.04.2010, 11:09

Tare bune fursecurile cu migdale.

Rocsi 1

25.04.2010, 11:23

foarte bune

adry88 1

08.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase