Briose din albusuri cu cafea

de La Ancuta in Prajituri, 28 Noi 2011 | 2755 vizualizari

 

Am tot "muncit" prin bucatarie si mi-au ramas cateva albusuri. Pentru ca nu avem nimic dulce, am hotarat sa le valorific.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • 2 lingurite cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri cu cafea:

Mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste si face "tzepi".

Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in spuma cu miscari de jos in sus.


Luam trei linguri de aluat si le punem separat intr-un castron.


In aluatul ramas adaugam vanilia si bilutele de ciocolata si omogenizam usor. In cele trei linguri adaugam cafeaua si amestecam pana se omogenizeaza.


Punem cate o lingura din aluatul cu vanilie in formele pentru briose. Deasupra punem o lingurita de aluat cu cafea. Cu varful unui cutit amestecam pentru a realiza un efect marmorat.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana ce briosele se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.


Mie mi-au iesit 12 briose, prea putine, dupa spusele unora (a se citi: sotul :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

30.11.2011, 14:58

Pofteste Gabytza

ionela27 1

03.02.2012, 13:31

tocmai ce le-am terminat de facut...delicioase|||

La Ancuta 1

03.02.2012, 13:40

Ma bucur ca ti-au placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide