Prajitura ''Plaja''

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 1948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata mare alba
  • 1 ciocolata neagra
  • pt.blatul de pandsispan:
  • 6 oua,
  • 350g faina,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina
  • 100 g cacao
  • .pt.Crema de zahar ars:
  • 1 plic crema de zahar ars Dr.Otker si 500 ml lapte.
  • 1 cutie bomboane de ciocolata Belgique in forma de fructe de mare.
  • 100 g margarina Rama
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Plaja'':

se prepara blatul de pandispan astfel:


Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, cacaoa si margarina moale frecat spuma inainte.


Adaugam albusurile batute spuma tare.


Adaugam faina in ploaie si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.


ungem si tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si turnam compozitia cu grija sa umplem tava uniform.


o bagam la cuptorul incins si lasam cam 30 de minute sa se coaca.


nu scoatem brusc tava ci o lasam sa se raceasca putin cu usa cuptorului intredeschisa.


taiem blatul in doua si cand s-a racit bine,il insiropam.




Se prepara crema de zahar ars conform instructiunilor de pe cutie.




Se umple blatul cu crema,apoi deasupra turnam ciocolata alba topita la bain marie in care am picurat esenta de vanilie si am adaugat 1 lingurita de margarina.


Apoi presaram fulgi de ciocolata alba si neagra peste aceasta glazura laptoasa.


dupa ce s-a racit bine taiem in cuburi si ornam cu cate o scoica, melc sau steluta de mare din ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Plaja''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

07.05.2010, 01:08

pitici mei sant inbuniti dupa ciocolata din scoici sau fruncte de mare,dar numai din ciocolata

epurasha2bb 1

07.05.2010, 08:21

multumesc fetelor, ela bucurosi de oaspeti ca intotdeauna!rocsi de acum iti opresc un loc la masa si tie langa ele si nadina!
nadina eu ma topesc dupa bombonicile astea dar sunt belgiene sau elvetiene nu mai stiu exact

Cris2711 1

07.01.2012, 14:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata