Tarta cu mere

de Ina in Prajituri, 16 Ian 2014 | 10028 vizualizari

 

V-am spus ca am invatat si eu sa fac tarte :)))) *** Am incercat si varianta cu mere, ca tot aveam niste mere gigant, din recolta proprie. Combinatia de dulce/acrisor e delicioasa! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 3-4 mere
  • 2 lingura gris
  • 2-3 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat
  • Pentru uns:
  • o lingurita un topit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. 

Incepem sa framantam aluatul  pentru a obtine o compozitie omogena.

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca.  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o mica parte pentru crumble, iar restul il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, astfel incat marginile sa iasa usor din vas. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem merele. Doua mere le vom da pe razatoarea mare, iar pe celelalte doua  le vom  felia in felii de cca 0,5 cm grosime.  Vom cali usor pe foc merele rase, impreuna cu o lingura de zahar,  scortisoara si o lingura de pesmet. 

Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza  compozitia de mere rase (dupa ce s-a racit usor).  Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de mar, formand o spirala. Presaram deasupra 1-2 linguri de zahar vanilinat si scortisoara macinata .

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial spirala de mere. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici cu care vom acoperi fructele din tarta.

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 35-40 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca, apoi o  putem  felia si servi.

TIPS-URI

1

Cantitatille mentionate in reteta sunt pentru mere de dimensiuni obisnuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (51)

Alina26 1

17.01.2014, 12:20

cat de bine arata!!!!!vreau si eu...dar sa inteleg ca nu mai este ..

lucy2002 1

18.01.2014, 14:51

Ce bunatate ai facut !

Rahela Velicu 1

07.12.2021, 22:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere