Prajitura cu Cirese

de Alina26 in Prajituri, 4 Iun 2013 | 3831 vizualizari

 

Prajitura aceasta este una dintre preferatele mele.Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti,sa nu mai spun ca este foarte usor de facut (lasand la o parte scoaterea samburilor).
Este o reteta de la prietena mea Ramona,multumesc >:D< >:D

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese

Aluat:

  • 350g fana
  • 150g margarina pentru prajituri
  • 120g unt
  • 2 galbenusuri
  • 6 lg de lapte
  • 2 lg gris (sau pesmet)
  • 1 lingurita de praf de copt

Crema:

  • 100g faina
  • 280g zahar pudra
  • 200ml lapte
  • 400g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Cirese:

1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs.

2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.

3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet.

4.Facem crema: se amesteca faina cu laptele rece,se adauga galbenusurile,zaharul,smantana,zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma(toata crema am facut-o cu mixerul).Se toarna peste cirese si se da la foc iute,adica 200° timp de 45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem