Prajitura cu Cirese

de Alina26 in Prajituri, 4 Iun 2013 | 1892 vizualizari

 

Prajitura aceasta este una dintre preferatele mele.Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti,sa nu mai spun ca este foarte usor de facut (lasand la o parte scoaterea samburilor).
Este o reteta de la prietena mea Ramona,multumesc >:D< >:D

 

INGREDIENTE

  • 1kg cirese

Aluat:

  • 350g fana
  • 150g margarina pentru prajituri
  • 120g unt
  • 2 galbenusuri
  • 6 lg de lapte
  • 2 lg gris (sau pesmet)
  • 1 lingurita de praf de copt

Crema:

  • 100g faina
  • 280g zahar pudra
  • 200ml lapte
  • 400g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Cirese:

1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs.


2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.


3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet.


4.Facem crema: se amesteca faina cu laptele rece,se adauga galbenusurile,zaharul,smantana,zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma(toata crema am facut-o cu mixerul).Se toarna peste cirese si se da la foc iute,adica 200° timp de 45 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.06.2013, 14:55

Alina26 1

04.06.2013, 16:26

va multumesc pentru apreciere!!!!

Dea_Dea 1

04.06.2013, 16:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone