Prajitura cu branza si cocos

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 1449 vizualizari

 

Un deliciu

 

INGREDIENTE

  • Pt bile:
  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris (doar in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao (praf pentru ciocolata calda)
  • praf de sare
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cocos:

Pregatim in primul rand tava de copt , o tava de 30x20 pe care o tapetam cu hartie de copt .


Intr-un castron punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana devine cremoasa ; daca este prea uscata putem adauga putin lapte (3 linguri ) , sau daca nu e bine stoarsa atunci punem gris . Adaugam oul si putina coaja rasa de lamaie (optional) si amestecam bine .


Cu o lingurita luam in mana si facem bilute , asezam bilutele in tava una langa alta , procedam la fel pana terminam compozitia .


Acum pornim cuptorul ca sa se incalzeasca , la 180 grade.


Dam tava deoparte si facem blatul : Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si nu se mai simte zaharul . Adaugam uleiul , faina cate o lingura , amestecam dupa fiecare , praful de copt si cacao .


Omogenizam bine si turnam peste biluetele de branza .


Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute .


Eu am glazurat-o cu ciocolatata si am presarat fulgi de cocos .


Ca sa obtinem glazura topim ciocolata rupta bucatele cu o lingura de lapte sau frisca . Amestecam continuu si avem grija sa nu fiarba .



Am turnat glazura peste prajitura rece si am presarat niste fulgi de cocos .

 

TIPS-URI

1

trebuie sa se raceasca bine innainte de a taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

alilianaa 1

05.07.2014, 08:29

buna, buna

Rocsi 1

05.07.2014, 19:57

Foarte buna aceasta prajitura. Chiar imi place!

mirela0911 1

06.07.2014, 13:40

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29