Prajitura cu branza si cocos

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 1531 vizualizari

 

Un deliciu

 

INGREDIENTE

  • Pt bile:
  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris (doar in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao (praf pentru ciocolata calda)
  • praf de sare
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cocos:

Pregatim in primul rand tava de copt , o tava de 30x20 pe care o tapetam cu hartie de copt .


Intr-un castron punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana devine cremoasa ; daca este prea uscata putem adauga putin lapte (3 linguri ) , sau daca nu e bine stoarsa atunci punem gris . Adaugam oul si putina coaja rasa de lamaie (optional) si amestecam bine .


Cu o lingurita luam in mana si facem bilute , asezam bilutele in tava una langa alta , procedam la fel pana terminam compozitia .


Acum pornim cuptorul ca sa se incalzeasca , la 180 grade.


Dam tava deoparte si facem blatul : Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si nu se mai simte zaharul . Adaugam uleiul , faina cate o lingura , amestecam dupa fiecare , praful de copt si cacao .


Omogenizam bine si turnam peste biluetele de branza .


Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute .


Eu am glazurat-o cu ciocolatata si am presarat fulgi de cocos .


Ca sa obtinem glazura topim ciocolata rupta bucatele cu o lingura de lapte sau frisca . Amestecam continuu si avem grija sa nu fiarba .



Am turnat glazura peste prajitura rece si am presarat niste fulgi de cocos .

 

TIPS-URI

1

trebuie sa se raceasca bine innainte de a taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alilianaa 1

05.07.2014, 08:29

buna, buna

Rocsi 1

05.07.2014, 19:57

Foarte buna aceasta prajitura. Chiar imi place!

mirela0911 1

06.07.2014, 13:40

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, visine si cacao