Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 17 Mai 2014 | 2528 vizualizari

 

Rasfoiam intr-o zi printre retetele de pe blog si am observat ca nu am foarte multe retete cu capsuni si asta datorita faptului ca imi place sa le consum proaspete. Totusi am zis sa profit putin ca este sezonul lor, ca au aparut cele romanesti, parfumate si sa mai pregatesc cate ceva dulce cu ele. Va las pentru acest week-end un desert delicios :)

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru jeleul de capsuni:

  • 350 gr capsuni
  • 1/2 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Crema de branza:

  • 650 branza de vaci mai cremoasa
  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si jeleu de capsuni:

Blaturile:

Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta de silicon in compozitia de galbenusuri.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia primului blat si il nivelam ( am folosit o tava de 24x37).

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute, apoi scoatem blatul si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea.


Jeleul de capsuni:

Spalam bine capsunile, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita punem apa cu zaharul, le trasferam pe foc si lasam sa fiarba cam 5 minute.

Dam drumul capsunilor peste sirop, lasam cam 2 minute pe foc, apoi incorporam si amidonul pe care il dizolvam cu 3 linguri de apa.

Dam focul la mic, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa.

In tava in care am copt blaturile, asezam prima foaie de blat, turnam jeleul fierbinte si il nivelam.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema de branza:

Intr-un vas mixam frisca rece.

Intr-un alt bol punem branza, crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, extractul de vanilie si le mixam bine.

Cu ajutorul unei palete incorporam frisca cu miscari de sus in jos.


Dupa ce jeleul s-a racit bine punem crema de branza cu lingura peste, nivelam usor si deasupra punem al doilea blat.


Il presam putin si dam prajitura la frigider.

Taiem si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

21.05.2014, 21:03

Xandrinne

simonacallas 1

22.05.2014, 21:16

Rocsi 1

23.05.2014, 20:45

Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake with lemon curd