Cheesecake cu dulce de leche

de Criss in Prajituri, 28 Feb 2012 | 5300 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe blogul Antoninei, "Gulcegarii culinare" si tare mult mi-a placut cum arata. (Merci pentru reteta.) Desigur pozele mele nu au iesit atat de bine ca si ale ei, nu prea am eu talent de fotograf si nu reusesc sa fac poze atat de artistice, dar ma straduiesc sa surprind esentialul. :) Gustul insa e foarte bun, desi eu nu am pus mascarpone sau ricotta ci branza de vaca grasa si cremoasa, pe care mi-a trimis-o vara-mea si care a stat frumusel in congelator pana m-am hotarat eu ce sa fac cu ea.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg branza de vaca
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • dulce de leche (aici am pus cam jumatate de cutie)
  • 300 g biscuiti
  • 200 g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dulce de leche:

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am macinat cu masina de tocat carne). De fapt aici m-a ajutat Alex. :) Peste biscuiti se toarna untul topit si se repartizeaza intr-o forma de tort cu peretii detasabili, incercand sa acoperim cat mai uniform tava. Pentru crema de branza, avand in vedere faptul ca am folosit branza de vaca, am mixat-o cu mixerul vertical, pentru a fi mai cremoasa. Am adaugat ouale si zaharul si am mixat pana s-au amestecat foarte bine, apoi am adaugat esenta de vanilie, caramelul de lapte si frisca si am amestecat cu lingura. Am turnat toata crema de branza peste blatul de biscuiti si am pus tava in cuptorul preincalzit, unde am lasat-o fix o ora, dupa care am stins focul si am lasat tava in cuptor inca vreo ora apoi am pus-o in frigider. Trebuie sa stea in frigider 3-4 ore, se poate si mai mult. Se serveste cu dulceata preferata. In cazul meu, de visine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

28.02.2012, 20:35

Multumesc dragele mele.

miremirc 1

29.02.2012, 09:21

Foarte bun !

VERONICA2607 1

09.03.2012, 21:41

yamiiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake ciocolatos