Prajitura cu branza si piersici

de adela1981 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 3418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza aluat:
  • 250 g faina alba
  • 1 ou mare / 2 oua mici
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g unt / margarina moale
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • o conserva de piersici
  • 2 linguri gris de grau
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g amidon alimentar/ faina
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
  • 2 oua mari
  • 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22.


Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul .


Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.


Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.


Scurgeti bine piersicile din compot si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.


Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.


Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.


Adaugati amidonul/ faina si smantana, apoi mixati totul.


Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.


Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.


Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.


Savurati prajitura cu mare placere!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

merisor 1

13.04.2014, 19:50

tare buna1

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:33

laura_n 1

14.04.2014, 17:55

o minunatie! arata tare, tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34