Prajitura cu branza si piersici

de adela1981 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 4428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza aluat:
  • 250 g faina alba
  • 1 ou mare / 2 oua mici
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g unt / margarina moale
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • o conserva de piersici
  • 2 linguri gris de grau
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g amidon alimentar/ faina
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
  • 2 oua mari
  • 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22.


Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul .


Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.


Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.


Scurgeti bine piersicile din compot si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.


Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.


Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.


Adaugati amidonul/ faina si smantana, apoi mixati totul.


Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.


Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.


Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.


Savurati prajitura cu mare placere!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

merisor 1

13.04.2014, 19:50

tare buna1

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:33

laura_n 1

14.04.2014, 17:55

o minunatie! arata tare, tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci