Prajitura cu branza si piersici

de adela1981 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 9214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza aluat:
  • 250 g faina alba
  • 1 ou mare / 2 oua mici
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g unt / margarina moale
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • o conserva de piersici
  • 2 linguri gris de grau
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g amidon alimentar/ faina
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
  • 2 oua mari
  • 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava  de 36/ 22.

Cerneti faina intr-un  vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul . 

Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.

Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt  si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.

Scurgeti bine piersicile din compot  si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.

Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.

Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.

Adaugati amidonul/ faina  si smantana, apoi mixati totul.

Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.

Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.

Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.

Savurati prajitura cu mare placere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy