Prajitura cu branza si piersici

de Rocsi in Prajituri, 2 Mai 2015 | 3610 vizualizari

 

O super, super prajitura, un deliciu pe placul tuturor, bine cei care nu mananca branza cu siguranta nu o vor agrea, in rest mananci si nu iti vine sa te mai opresti...Eu garantez pentru ea ;)

 

INGREDIENTE


    Pentru blat:
        100 gr unt
        1/2 cana zahar
        1 ou
        1/2 cana lapte
        2 linguri si 1/2 cacao
        1 cana rasa cu faina
        2 lingurite praf de copt
        2 lingurite esenta de rom
    Crema:
        500 gr branza de vaci
        125 gr mascarpone
        1/2 cana zahar
        2 oua
        coaja rasa de lamaie
        4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
        zahar pudra

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat.


Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta. Jumatatile de piersica le facem felii. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm. Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile. La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!


Sa aveti pofta dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

06.05.2015, 19:58

Multumesc Gicuta

angib 1

14.05.2015, 02:19

a iesit super buna! o sa mai fac, mersi de reteta

Rocsi 1

14.05.2015, 19:34

Ma bucur ca ti-a placut Angi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe