Prajitura cu branza si visine

de Lau in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 893 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie,cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 60 g migdale
  • 60 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g faina
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • Crema de branza
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 300 g branza
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • Jeleu de visine
  • 400 g visine(fara samburi)
  • 70 ml apa(sirop)
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • ciocolata
  • visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Jeleu de visine-intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit,

Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.

Se amestecam pana incepe sa se ingroase,adaugam gelatina dizolvata si hidratata conform instructiunilor de pe plic(am folosit apa cat sa acopere)amestecam bine.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara adaugam 2/3din compozitie si dam la congelator.Restul de jeleu il pastram la temperatura camerei.

Blat-mixam ouale intregi dupa care adaugam faina amestecata cu migdalel si nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.

Incorporam spuma in amestecul de oua si incorporam cu miscari unsoare,la final adaugam untul topit si racit,amestecam pana ce se incorporeaza.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,cca 40 min.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.

Crema de branza-Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.Adaugam peste galbenusurile batute si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca mai subtire.

Branza o mixam dupa care adaugam crema de lapte,amestecam pana ce se incorporeaza,adaugam frisca si amestecam pana ce se incorporeaza,la final adaugam gelatina dizolvata si hidratata.

Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-insiropam-1/3 crema de branza-jeleul din congelator(luam folia)-1/3 crema de branza-al 2 lea blat-insiropam-crema de branza -jeleul ramas-crema de branza si dam la rece cateva ore

Decoram cu visine si ciocolata sau dupa bunul plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza si visine-0
Prajitura cu branza si visine-1
Prajitura cu branza si visine-2
Prajitura cu branza si visine-3
Prajitura cu branza si visine-4
Prajitura cu branza si visine-5
Prajitura cu branza si visine-6
Prajitura cu branza si visine-7
Prajitura cu branza si visine-8
Prajitura cu branza si visine-9
Prajitura cu branza si visine-10
Prajitura cu branza si visine-11
Prajitura cu branza si visine-12
Prajitura cu branza si visine-13

COMENTARII (25)

Lau

Lau 1

19.04.2015, 21:49

mirela0911

mirela0911 1

20.04.2015, 14:32

Ce buna trebuie sa fie!

Lau

Lau 1

20.04.2015, 15:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!