Prajitura cu branza si visine

de Lau in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 1746 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie,cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 oua
  • 60 g migdale
  • 60 g nuca macinata
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g faina
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • Crema de branza
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 300 g branza
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • Jeleu de visine
  • 400 g visine(fara samburi)
  • 70 ml apa(sirop)
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic gelatina
  • Decor
  • ciocolata
  • visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Jeleu de visine-intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit,


Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa.


Se amestecam pana incepe sa se ingroase,adaugam gelatina dizolvata si hidratata conform instructiunilor de pe plic(am folosit apa cat sa acopere)amestecam bine.


Intr-o tava tapetata cu folie alimentara adaugam 2/3din compozitie si dam la congelator.Restul de jeleu il pastram la temperatura camerei.


Blat-mixam ouale intregi dupa care adaugam faina amestecata cu migdalel si nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu telul pana ce se omogenizeaza.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,dupa care adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.


Incorporam spuma in amestecul de oua si incorporam cu miscari unsoare,la final adaugam untul topit si racit,amestecam pana ce se incorporeaza.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,cca 40 min.


Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2.


Crema de branza-Intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.Adaugam peste galbenusurile batute si punem din nou pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca mai subtire.


Branza o mixam dupa care adaugam crema de lapte,amestecam pana ce se incorporeaza,adaugam frisca si amestecam pana ce se incorporeaza,la final adaugam gelatina dizolvata si hidratata.


Ansamblare-in tava in care am copt blatul o tapetam cu folie adaugam prima foaie-insiropam-1/3 crema de branza-jeleul din congelator(luam folia)-1/3 crema de branza-al 2 lea blat-insiropam-crema de branza -jeleul ramas-crema de branza si dam la rece cateva ore


Decoram cu visine si ciocolata sau dupa bunul plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

19.04.2015, 21:49

mirela0911 1

20.04.2015, 14:32

Ce buna trebuie sa fie!

Lau 1

20.04.2015, 15:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza