Prăjitură cu brânză şi zmeură

de diaconta in Dulciuri, 15 Iul 2012 | 1231 vizualizari

 

O prăjitură absolut delicioasă,mai ales că fructul meu preferat este zmeura,iar combinată cu brânzica dulce de vacă,e ceva irezistibil.Cred că de aceea nu am avut reţineri să cumpăr zmeura la un preţ aproape astronomic.
Nu vă lăsaţi amăgiţi de aspectul inestetic,vă garantez că gustul este desăvârşit şi am să vă spun şi ce voi modifica data viitoare pentru ca şi aspectul să egaleze gustul.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar + 3 linguri pentru brânza
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • O lingura gris
  • 700 gr brânza dulce de vaci
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • Coaja de lamâie
  • 300 gr zmeura+ 2 linguri zahar
  • O lingura amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu brânză şi zmeură:

Zmeura am amestecat-o cu 2 linguri de zahar si am pus-o la fiert.Am pastrat cateva pentru a le pune si in blat.Am adaugat apoi o lingura de amidon si am lasat sa se îngroase.Am lasat sa se raceasca pâna am pregatit blatul si crema de brânza.


Brânza o amestecam cu 3 linguri de zahar(puneti mai mult daca este cazul),frisca nebatuta,aromele si am mixat pâna am obtinut o pasta fina.


Am mixat ouale întregi cu zaharul cam 15 minute,pana s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.


Am încorporat apoi si uleiul,prelingându-l în fir subtire pe marginea vasului si mixând în continuare.


Am amestecat faina cu praful de copt si sarea si am adaugat-o în amestecul de oua amestecând usor cu un tel.


Am pus compozitia într-o tava(30x40 cm) tapetata cu hartie de copt.


Deasupra am pus un strat de griş si cateva boabe de zmeura.


Apoi din loc în loc am pus branza si putin jeleu.


Am pus tava in cuptorul preîncalzit.


Am pastrat o parte de branza ca s-o pun deasupra prajiturii.


Initial vroiam sa adaug restul de branza si jeleu la final,dar m-am razgandit si am pus-o la 15 minute dupa ce am pus-o la cuptor.


Decizia asta mi-a cam stricat aspectul,jeleul s-a înmuiat si s-a dus pe fundul tavii.


Voi sa nu faceti ca mine,lasati prajiturica sa se coaca frumos vreo 30-35 de minute,apoi puneti branza si jeleul.


Astfel nu mai are cum sa se strice.


Se poate adauga branza si jeleul chiar dupa ce prajitura este coapta complet.E la fel de buna,va fi ca un topping.


Cam asta-i prajitura buclucasa de azi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu brânză şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

BuburuzaBubu 1

20.07.2012, 11:00

buun buun

gaby_duceag 1

28.07.2012, 09:38

as face asta da' parca-i cam complicata )

diaconta 1

28.07.2012, 11:59

Gaby,s-ar putea sa nu-ti iasa,ca nici mie nu mi-a iesit ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brioșe albe cu afine