Mucenici

de getix in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 1126 vizualizari

 

Sursa :http://www.jamilacuisine.ro/mucenici-moldovenesti-reteta-video/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 60 g zahar
  • 225 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • 25 ml ulei
  • sare
  • coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • miere

Sirop: 150 ml apa, 75 g zahar, coaja de portocala

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se cerne faina.Pregatim maiaua astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit.


Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale, coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin si uleiul.Amestecam cu o lingura de lemn la inceput apoi incepem sa framantam aluatul format pana devine elastic si nelipicios. Lasam la crescut aluatul aproximativ o ora, acoperit cu un prosop.


Dupe ce aluatul si-a dublat volumul, incepem sa formam mucenicii. Formam bilute de coca . Luam apoi cate o bucata si o modelam ca un cordon.Incepem a forma o spirala pana la jumatatea cordonului, apoi celalalt capat il rulam in sens invers.


Dupe ca terminam de format mucenicii, îi asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam iar la crescut cca. 20 min. Inainte de a introduce tava la cuptor se ung mucenicii cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte. Se lasa la copt pana se rumenesc, aproximativ 20 min. ( depinde de cuptorul fiecaruia) .


Cat se coc mucenicii,pregatim siropul : punem apa la fiert impreuna cu zaharul pana se acesta se topeste. Luam vasul de pe foc si adaugam coaja de portocala. Lasam cateva minute apoi scoatem coaja .


Insiropam mucenicii ( siropul nu trebuie sa fie fierbinte ) apoi cu o pensula ii ungem cu miere si presaram nuca macinata pe deasupra . Pofta buna !


Mucenicii traditionali din zona mea, sunt cei fierti si cum nu puteau sa lipseasca am pregatit si din acestia : se pune la fiert 1-1,5 l apa. Cand apa a juns la punctul de fierbere se introduc mucenicii ( 1 punga cumparata ) si se lasa cca 5-10 minute la fiert . Se adauga zahar ( dupa preferinta :5-6 linguri ), zahar vanilat (2 plicuri ) , coaja de lamaie, esenta rom, nuca tocata marunt ( 50-100 g ), scortisoara. Se servesc pe data de 9 martie, calzi sau reci ! Eu îi prefer reci !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

getix 1

11.03.2014, 17:30

multumesc Alina _8

Constelatialeu 1

12.03.2014, 07:07

getix 1

15.03.2014, 11:37

Cleme

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macinici