Mucenici

de getix in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 2636 vizualizari

 

Sursa :http://www.jamilacuisine.ro/mucenici-moldovenesti-reteta-video/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 60 g zahar
  • 225 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • 25 ml ulei
  • sare
  • coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • miere

Sirop: 150 ml apa, 75 g zahar, coaja de portocala

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se cerne faina.Pregatim maiaua  astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit.

Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale,  coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin si uleiul.Amestecam cu o lingura  de lemn la inceput apoi incepem sa framantam aluatul format pana devine elastic si nelipicios. Lasam la crescut aluatul aproximativ  o ora, acoperit cu un prosop.

Dupe ce aluatul si-a dublat volumul, incepem sa formam mucenicii.  Formam bilute de coca . Luam apoi  cate o bucata si o modelam ca un cordon.Incepem a forma o spirala  pana la jumatatea cordonului, apoi celalalt capat il rulam in sens invers. 

Dupe ca terminam de format  mucenicii, îi asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam iar la crescut cca. 20 min. Inainte de a introduce tava  la cuptor se ung mucenicii cu  galbenus de ou amestecat cu 1  lingura de lapte.  Se lasa la copt pana se rumenesc, aproximativ 20 min. ( depinde de cuptorul fiecaruia) .

Cat se coc mucenicii,pregatim siropul : punem apa la fiert impreuna cu zaharul pana se acesta se topeste. Luam vasul de pe foc si  adaugam coaja de portocala. Lasam  cateva minute apoi scoatem coaja .

Insiropam mucenicii ( siropul nu trebuie sa fie  fierbinte ) apoi cu o pensula ii ungem cu miere si presaram nuca macinata  pe deasupra . Pofta buna !

Mucenicii  traditionali din zona mea, sunt cei fierti si cum nu puteau sa lipseasca am pregatit si din  acestia : se pune la fiert  1-1,5 l apa. Cand apa a juns la punctul de fierbere se introduc mucenicii ( 1 punga cumparata ) si se lasa cca 5-10 minute la fiert . Se adauga zahar ( dupa preferinta :5-6 linguri ),  zahar vanilat (2 plicuri ) , coaja de lamaie, esenta rom, nuca tocata marunt ( 50-100 g ), scortisoara. Se servesc pe data de 9 martie, calzi sau reci ! Eu îi prefer reci !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti (varianta rapida)