Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate

de marianascarlat in Prajituri, 4 Feb 2014 | 3720 vizualizari

 

Acum ceva timp am cumparat doua pachete cu cate 3 budinci de la Dr. Oetker pentru ca aveau cadou cate o lingurita simpatica. De atunci ma tot chinui sa le termin, sa fac ceva cu ele. Asa ca m-a tentat reteta Timeei pentru ca era cu budinca. Eu am adaptat-o in stilul meu.Astazi am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 plic budinca de caramel
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cirese confiate
  • 3 linguri merisoare
  • 3-4 linguri sirop de la dulceata de gutui
  • o mana migdale feliate
  • un pachet de glazura caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate:

Ieri seara am pus ciresele si merisoarele spalate bine intr-o ceasca. Am pus peste ele o esenta de rom si cateva linguri de vin alb pana le-am acoperit. Am lasat ceasca cu cirese si merisoare in frigider pana astazi cand m-am apucat de pregatit prajitura.

Am pregatit budinca confor instructiunilor de pe plic cu ingredientele pe care le-am trecut mai sus(3 linguri de zahar si 400ml lapte). Si am lasat-o sa se raceasca pana am pregatit blatul.  Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile cu un praf de sare. Apoi am adaugat si zaharul si am mixat vreo 2-3 minute, am adaugat pe rand cate un galbenus si am mixat dupa fiecare  cu viteza mai mica. La fel am procedat si dupa ce am adaugat uleiul si laptele. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor cu mixerul oprit pana s-a incorporat bine toata faina.                            

Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda cu fundul detasabil pe care am unso cu unt si am tapetat-o cu faina. Peste aluat am pus cu lingurita budinca din loc in loc dupa inspiratie, apoi am pus la fel si ciresele si merisoarele.

Am bagat forma in cuptorul incins la 180 de grade si am lasat-o la copt 35-40 de minute. Nu am scos-o din cuptor pana n-a recut si proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit destul am scos prajitura pe un platousi am  intins  in centru cele 4 linguri de sirop de la dulceata de gutui, ca sa adere fulgii de migdale, am pus fulgii si am pregatit glazura caramel dupa instructiunile de pe plic si am intins-o pe marginea prajiturii. Cam asta a fost tot.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Timeea a spritat budinca cu un pos, eu am folosit lingurita.

2

Dupa gustul meu puteam sa o si insiropez putin.

3

Puteti sa o ornati si altfel sau sa o pudrati cu zahar ca Timeea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pushaa 1

05.02.2014, 11:09

si sunt asa de bune!

Rocsi 1

05.02.2014, 11:16

Ce prajitura delicioasa

Sim0na 1

06.02.2014, 11:17

buna praji

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine