Eclere dezordonate

de LadyCrs in Prajituri, 17 Mai 2012 | 4196 vizualizari

 

Nu le-am făcut cu cremă fiartă, ci cu pudding de vanilie că asta aveam prin casă :) Nu m-am putut abține să nu fac ceva dulce întrucât încerc să mai dau jos niște kg ( am mâncat doar unul și atât, restul le împart :)) ) Le-am numit dezordonate pentru că nu le-am făcut egale și nici nu le-am ornat cu precizie !

Rețeta pentru coji am pescuit-o de la bucătărașul Lili Mușat :)

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • o cană de ulei
  • o cană jumătate de apă
  • 2 căni de făină
  • 200 ml frișcă lichidă
  • două plicuri pudding vanilie
  • un praf de sare
  • o esență
  • 130 g ciocolată
  • 70 g margarină rama
  • 3 linguri cacao
  • o lingură apă
  • două linguri ulei
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere dezordonate:

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte unul și amestecăm până se încorporează. Facem bastonașe și le coacem la foc mediu timp de 25-30 minute în tava tapetată cu foaie de copt ( am încercat să fac și eu bastonașele frumos cu poșul...și după 3 s-a dus naibii poșul...așa că m-am uns cu ulei pe mâini și am făcut mici cârnăciori :))

Puddingul l-am preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Frișca am bătut-o și i-am adăugat esență de portocale și un plic de zahăr vanilat. După ce s-a răcit budinca am amestecat-o cu frișca.

Pentru glazură se amestecă ciocolata, margarina, uleiul, apa și se pune pe baie de abut. După se topește adăugăm 3-4 linguri de cacao și amestecăm energic pentru a nu face cocoloașe.

După ce s-au răcit cojițele și umplutura, le-am tăiat pe lung și le-am pus crema. Am închis căpăcelul și am glazurat. :)

TIPS-URI

1

glazura mea nu a ieșit perfectă că nu am folosit margarina, ci untar( asta aveam în casă) și nici ciocolată de calitate, dar sunt foarte gustoase oricum

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere dezordonate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ecler