Eclere dezordonate

de LadyCrs in Prajituri, 17 Mai 2012 | 1805 vizualizari

 

Nu le-am făcut cu cremă fiartă, ci cu pudding de vanilie că asta aveam prin casă :) Nu m-am putut abține să nu fac ceva dulce întrucât încerc să mai dau jos niște kg ( am mâncat doar unul și atât, restul le împart :)) ) Le-am numit dezordonate pentru că nu le-am făcut egale și nici nu le-am ornat cu precizie !

Rețeta pentru coji am pescuit-o de la bucătărașul Lili Mușat :)

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • o cană de ulei
  • o cană jumătate de apă
  • 2 căni de făină
  • 200 ml frișcă lichidă
  • două plicuri pudding vanilie
  • un praf de sare
  • o esență
  • 130 g ciocolată
  • 70 g margarină rama
  • 3 linguri cacao
  • o lingură apă
  • două linguri ulei
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere dezordonate:

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte unul și amestecăm până se încorporează. Facem bastonașe și le coacem la foc mediu timp de 25-30 minute în tava tapetată cu foaie de copt ( am încercat să fac și eu bastonașele frumos cu poșul...și după 3 s-a dus naibii poșul...așa că m-am uns cu ulei pe mâini și am făcut mici cârnăciori :))


Puddingul l-am preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Frișca am bătut-o și i-am adăugat esență de portocale și un plic de zahăr vanilat. După ce s-a răcit budinca am amestecat-o cu frișca.


Pentru glazură se amestecă ciocolata, margarina, uleiul, apa și se pune pe baie de abut. După se topește adăugăm 3-4 linguri de cacao și amestecăm energic pentru a nu face cocoloașe.


După ce s-au răcit cojițele și umplutura, le-am tăiat pe lung și le-am pus crema. Am închis căpăcelul și am glazurat. :)

 

TIPS-URI

1

glazura mea nu a ieșit perfectă că nu am folosit margarina, ci untar( asta aveam în casă) și nici ciocolată de calitate, dar sunt foarte gustoase oricum

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere dezordonate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MIUTA 1

18.05.2012, 12:52

Foarte,foarte bune si eu vreau

Sim0na 1

18.05.2012, 13:53

Dezordonate asa, as manca cateva!!

mena29 1

18.05.2012, 20:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Ecler Lebada cu vanilie