Prajitura cu budinca si mere

de DanielaDDB in Prajituri, 12 Iun 2013 | 7069 vizualizari

 

Defapt prajitura e o combinatie intre retete.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 mere mari
  • 1/2 plic praf copt
  • 500ml lapte
  • 4 linguri zahar pentru budinca
  • esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca si mere:

Pentru blat separam galbenusuri de albusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca de jos in sus, pana se omogenizeaza.

Se adauga apoi uleiul, se amesteca, iar apoi faina si praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 25min. 

Intre timp, se curata merele de cotor si se taie/rad merele, si se amesteca cu scortisoara.

Apoi se face budinca conform instructiunilor de pe plic, iar cand e gata se amesteca merele cu budinca.

Blatul se insiropeaza cu esenta de vanilie, si se toarna budinca cu mere peste blat. Se poate decora cu cacao, frisca.. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Giana 1

21.08.2013, 15:03

Cum ar fi daca mai intai caramelizam putin merele, ca sa reziste mai mult in crema si sa nu se innegreasca?

babi5 1

21.08.2013, 15:45

Bunica 1

26.07.2014, 10:27

La multi ani!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea