Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

de - TABITA - in Prajituri, 2 Iun 2013 | 4035 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari.
Am folosit o tava de 24 x 24.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • Ornat:
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 g alune macinate
  • 50 g fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.


Fructele de padure se pudreaza cu faina.


Smantana se amesteca cu cafeaua.


Zaharul se freaca cu untul si se adauga cate un ou, in timp ce aluatul se bate bine.


Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua.


La final se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.


Se integreaza, apoi, fructele de padure usor in aluat, fara a se bate cu mixerul.


Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.


Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.


Apoi se lasa sa se raceasca.


Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic.


Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina pana devine omogena, apoi se adauga fructele de padure si se intinde peste prajitura.


Deasupra se presara alune macinate.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Alunele se pot inlocui cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

- TABITA - 1

09.12.2013, 22:14

-Licurici- 1

23.06.2015, 06:30

Cat imi place! Cred ca-i delicioasa!

- TABITA - 1

27.06.2015, 09:11

Este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )