Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune

de Tabita _ in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7100 vizualizari

 

Aceasta prajitura am gasit-o la Ama in bucatarie, doar ca i-am adus unele modificari.
Am folosit o tava de 24 x 24.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 100 g cacao
  • un varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cafea solubila
  • 200 g smantana
  • 200 g fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • Ornat:
  • 3 plicuri de gelatina granule rosie
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 75 g alune macinate
  • 50 g fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

 Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua, sare, praf de copt, bicarbonat.

 Fructele de padure se pudreaza cu faina.

 Smantana se amesteca cu cafeaua.

 Zaharul se freaca cu untul si se adauga cate un ou, in timp ce aluatul se bate bine.

 Treptat, se adauga faina amestecata cu cacaua.

 La final se adauga smantana in care s-a dizolvat cafeaua.

 Se integreaza, apoi, fructele de padure usor in aluat, fara a se bate cu mixerul.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.

 Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-40 de minute sau pana scoateti scobitoarea curata.

 Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii decat dupa 30 de minute.

 Apoi se lasa sa se raceasca.

 Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic. 

 Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina pana devine omogena, apoi se adauga fructele de padure si se intinde peste prajitura.

 Deasupra se presara alune macinate.

TIPS-URI

1

Se orneaza dupa preferinta.

2

Alunele se pot inlocui cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, cafea, fructe de padure si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandina