Prajitura cu budinca si prune

de Rocsi in Prajituri, 7 Sep 2013 | 10109 vizualizari

 

Sa va zic povestea acestei prajituri. Am vazut aceasta reteta la Cristina si mi-a cam facut cu ochiul. M-am apucat de facut prajitura si totul a decurs foarte bine. Dupa vreo 45 de minute de cand statea prajitura la copt, am deschis cuptorul sa vad cum sta treaba si m-am minunat. La Cristina prajitura ramasese in straturi cum a fost pusa in tava in schimb la mine nu. M-am albit la fata si am zis clar, am dat gres si in plus era pentru bunica ca tot este maine ziua ei de nume, Maria. Am scos-o din cuptor, era frumos crescuta nu am ce zice, am lasat sa se raceasca si am taiat-o repede sa vad macar cum arata in interior si surpriza. S-a amestecat cele doua compozitii cu prune tare frumos, gen valuri, iar gustul m-a cucerit pe loc. Aromata, pufoasa, ce sa mai vorbesc se topeste in gura. Deci rezultat excelent chiar daca nu are acelasi aspect ca cea a Cristinei! Multumesc mult pentru reteta Cristina!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 140 gr iaurt natural
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 320 gr faina
  • 1 praf de copt

Pentru budinca de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 500 gr prune
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca si prune:

Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.

Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.

Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.

Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (66)

Rocsi 1

09.09.2013, 21:08

Ruxy multumesc mult

simona72 1

10.09.2013, 22:06

Rocsi 1

11.09.2013, 10:36

Simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuca de cocos