Prajitura cu bulgarasi de branza dulce

de alilianaa in Prajituri, 14 Mar 2013 | 3898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie Ricotta( 250 g)
  • 7 oua
  • 10 linguri cu zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • un praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gris
  • 3 linguri de apa
  • o lingura de zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulgarasi de branza dulce:

Bulgarasii de ricotta. Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.


Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand lingura cu lingura cele 6 linguri de zahar. Se mixeaza foarte bine pana se obtine o bezea lucioasa. Peste aceasta adaugam galbenusurile si trei linguri de apa. Praful de copt amestecat cu faina se pune peste compozitia rezultata rand pe rand si mestecam cu o lingura/spatula de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia. La final punem cele doua linguri cacao si putina esenta de rom. Omogenizam.


Asamblare: tava am uns-o cu putin unt pentru a se lipi mai bine hartia de copt. In tava am asezat sub forma de bile cu o lingura (compozitia a fost mai moale) branza Ricotta. Peste acestea am adaugat compozitia cu cacao. Am dat-o la cuptor pentru 40-45 minute la foc moderat.


Se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi branza dulce clasica de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulgarasi de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

alilianaa 1

14.03.2013, 21:29

Multumesc frumos. A fost ceva dulce.Bun eu zic.

Irina 1

26.03.2013, 16:23

Wow, ce buna prajitura! E de notat!

alilianaa 1

26.03.2013, 17:13

Multumesc Irina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta