Prajitura cu cacao

de gaby_gabytza in Prajituri, 15 Sep 2011 | 2833 vizualizari

 

nu e ea reusita dar m-am straduit si eu cat am putut

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pudra 
  • 3 linguri cacao
  • 300 g margarina
  • 100 g nuci maruntite
  • pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 9 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao:

Blat:separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 min.


Intre timp preparam bezeaua: batem albusurile spuma cu zaharul si lingurita de zeama de lamaie. Cand vedem ca blatul este copt pe jumatate adaugam bezeaua si bagam tava din nou la cuptor pana cand bezeaua se aureste. Stingem focul la cuptor si o lasam sa se raceasca.


Pregatim siropul punand apa si zaharul la fiert pana cand vedem ca se ingroasa si lasam sa se raceasca.


Crema: amestecam pe baie de aburi toate ingredientele (cu exceptia margarinei) pana cand se ingroasa, apoi adaugam si margarina.


Taiem blatul in doua si il insiropam. Asezam o parte cu bezeaua in sus si asezam jumatate de crema dupa adaugam si jumatatea cealalta de blat cu bezeua in jos si deasupra punem un strat mic de crema. Deasupra presaram cu nucile maruntite

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 11:21

multumesc de aprecieri

alinutzika 1

16.09.2011, 14:15

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 21:01

arata chiar bine, si gustul cred ca e...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"