Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 7005 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.


Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.


Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.


Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.


Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.


Peste crema se adauga biscuitii unul langa altul.


Glazura:


intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.


Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.


Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.


Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

iriniuk 1

13.10.2012, 19:36

multumesc

Rocsi 1

13.10.2012, 20:47

Bine ai venit

iriniuk 1

14.10.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furnicuta"