Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 7307 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.


Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.


Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.


Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.


Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.


Peste crema se adauga biscuitii unul langa altul.


Glazura:


intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.


Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.


Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.


Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

iriniuk 1

13.10.2012, 19:36

multumesc

Rocsi 1

13.10.2012, 20:47

Bine ai venit

iriniuk 1

14.10.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac