Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata

de iriniuk in Prajituri, 12 Oct 2012 | 10490 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat avem nevoie de:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g mac, 100 g nuca de cocos
  • 1 esenta de vanilie

Pt crema avem nevoie de:

  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 cana de zahar(250 g)
  • o jumatete de pachet de margarina

Pt glazura avem nevoie de:

  • 7 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 5 lg cacao
  • 50 g margarina
  • 2 pachete de biscuiti picnic sau coconitos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata:

Blatul: se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.

Se adauga macul, esenta, fulgii de cocos, si faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 30-40 min.

Intre timp preparam crema: intr-o cratita se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga laptele si praful de budinca.

Dupa ce se ingroasa se adauga margarina.

Se lasa 5 min,apoi se intinde pe blat.

Peste crema se adauga biscuitii unul  langa altul.

Glazura:

intr-o craticioare se adauga apa cu zaharul si cacaua si se pune pe foc.

Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si se mai lasa pe foc 2 min.

Se toarna glazura peste biscuiti si se orneaza cu cocos.

Se lasa sa se raceasca si se taie bucatele cat un biscuite.

 

 

                                        

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, cocos si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata