Prajitura cu cacao si nuci

de miremirc in Prajituri, 14 Iun 2011 | 14186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 2 cani zahar
  • 4 lg cacao
  • 1/2 cana lapte
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana nuci taiate
  • cocos pentru decor(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao si nuci:

Intr-o craticioara punem margarina, zaharul, cacaoua si laptele sa fiarba (cam 5 minute) pana se omogenizeaza compozitia; daca cumva raman bulgarasi de cacao, folosim mixerul .


Punem deoparte 1 cana din aceasta compozitie ; restul lasam sa se raceasca complet.


Dupa ce s-a racit, adaugam galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cele 4 albusuri ramase batute spuma tare cu un praf de sare.


La final turnam si cana de nuci taiate.


Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava (30*23cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt.; dam la cuptor pentru 25-30 minute; verificam cu scobitoarea. Dupa ce se racoreste putin prajitura, turnam deasupra cana cu sirop ramasa deoparte.


Cine doreste poate servi aceasta prajitura decorata cu nuca de cocos sau simpla.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

ionela2682 1

15.06.2011, 17:47

Panacris 1

19.01.2012, 12:30

Delicioasa . La favorite cu ea

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:33

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel