Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 842 vizualizari

 

Atat de ciocolatoasa...de nedescris! Mmmmmmmmmmmmm.....give a bit of mmmmh to me....:)))))))

 

INGREDIENTE

  • 150 ml cafea
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra 70%
  • 300 gr faina
  • 30 gr cacao neagra
  • 4 oua
  • vanilie
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • 9 bomboane Rocher Ferrero
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero:

Punem bomboanele la congelator.


Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim, ciocolata si o topim, apoi laptele rece, vanilia, esenta de rom, faina , cacaoa si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Amestecam foarte bine cu un tel.


Ouale le mixam 30 de secunde cu un praf de sare, apoi cu zaharul 5 minute. Adaugam compozitia de ciocolata si mixam pana se amesteca bine.


Ungem forma cu unt( eu am avut o tava rotunda de 28 cm in diametru), punem aluatul si coacem prajitura 16 minute la 180 de grade. Scoatem prajitura din cuptor, imediat scoatem de la congelator si punem bombonelele deasupra, le impingem usor in interior, sa nu crapam prajitura ( avem grija sa ne miscam repede) si mai tinem prajitura in cuptor maxim 3 minute. O lasam la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat. O taiem numai cand este rece complet.


Un deliciu pentru o duminica frumoasa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

miki_a 1

23.11.2015, 12:49

Perfecta pentru zilele de duminica si nu numai!

anca_rm 1

23.11.2015, 15:03

ce ciocolatoasa prajitura ai facut , foarte buna trebuie sa fie , la fav cu ea

RuxyRux 1

24.11.2015, 20:02

Va multumesc muuuuult....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine