Prăjitură cu caise

de ionix in Prajituri, 6 Iul 2011 | 3435 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt 
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 ouă
  • circa 700 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un pliculeţ praf de copt
  • 1,5 kg caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu caise:

Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs.


Pregătim aluatul:


Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă.


Separat frecăm untul cu estul de zahăr şi iaurtul, până se topeşte zahărul.


Amestecăm cele două compoziţii şi punem coaja de lămâie.


Praful de copt se amestecă cu făina şi se toarnă uşor în mixul de compoziţii. Se pune suficient de mult aluat cât să iasă la fel de gros ca un alut de chec.


Pe o tavă mare punem hârtie de copt şi aşezăm jumătăţile de caise cu miezul în sus. Turnăm aluatul având grijă să intre aluatul peste tot.


Se dă la foc mediu în partea de sus , la cuptorul preîncins. Eu am lăsat-o 45 de minute, dar am făcut testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.


Se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr şi apoi se taie.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Laly 1

02.09.2011, 22:31

Ionela La multi ani,cu sanatate, bucurii, impliniri si fie ca tot ceea ce iti doresti sa se implineasca

ionix 1

04.09.2011, 15:56

Vă mulţumesc din suflet! Mi-e tare dor de voi.

irena 1

03.03.2012, 12:54

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si iaurt