Prajitura cu caise

de raluca95 in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 2188 vizualizari

 

Mai aveam cateva caise prin frigider si cum erau acrisoare nimeni nu le vroia, asa ca am facut ceva rapid :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4/5 linguri de zahar
  • jumatate de praf de copt
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 100 g ricotta
  • 120 g iaurt cu fructe (eu am avut de capsuni, ar fi mers bine de caise)
  • un praf de sare
  • 7-8 caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar.

Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mai devreme amestecand cu o spatula de sus in jos, dupa care si faina amestecata cu praful de copt. Punem copozitia intr-o tava (eu am folosit cea de tort cu diametru de 30 de cm), punem bucatile de caise deasupra si dam la cuptor la 180/190 de grade pentru 25/30 de minute aproximativ (pana se rumeneste frumos, blatul ramane umed in interior). Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca bine, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale