Prajitura cu caise

de raluca95 in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 2080 vizualizari

 

Mai aveam cateva caise prin frigider si cum erau acrisoare nimeni nu le vroia, asa ca am facut ceva rapid :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4/5 linguri de zahar
  • jumatate de praf de copt
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 100 g ricotta
  • 120 g iaurt cu fructe (eu am avut de capsuni, ar fi mers bine de caise)
  • un praf de sare
  • 7-8 caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar.

Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mai devreme amestecand cu o spatula de sus in jos, dupa care si faina amestecata cu praful de copt. Punem copozitia intr-o tava (eu am folosit cea de tort cu diametru de 30 de cm), punem bucatile de caise deasupra si dam la cuptor la 180/190 de grade pentru 25/30 de minute aproximativ (pana se rumeneste frumos, blatul ramane umed in interior). Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca bine, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800