Prajitura cu caise

de raluca95 in Dulciuri, 20 Iun 2015 | 2141 vizualizari

 

Mai aveam cateva caise prin frigider si cum erau acrisoare nimeni nu le vroia, asa ca am facut ceva rapid :))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4/5 linguri de zahar
  • jumatate de praf de copt
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri faina
  • 100 g ricotta
  • 120 g iaurt cu fructe (eu am avut de capsuni, ar fi mers bine de caise)
  • un praf de sare
  • 7-8 caise
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Incepem prin a taia caisele pe care le punem intr-un bol cu o lingura de zahar.

Separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare dupa care adaugam uleiul si amestecam bine. Cand s-a omogenizat adaugam si ricotta si iaurtul. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si adaugam compozitia de mai devreme amestecand cu o spatula de sus in jos, dupa care si faina amestecata cu praful de copt. Punem copozitia intr-o tava (eu am folosit cea de tort cu diametru de 30 de cm), punem bucatile de caise deasupra si dam la cuptor la 180/190 de grade pentru 25/30 de minute aproximativ (pana se rumeneste frumos, blatul ramane umed in interior). Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca bine, o pudram cu zahar si servim. Pofta buna! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao