Prajitura cu caise

de Rocsi in Prajituri, 20 Iul 2015 | 2534 vizualizari

 

Sa profitam din plin de fructele proaspete si aromate de pe piata, sa pregatim deserturi delicioase si sa ne bucuram de ele

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 300 gr iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta da vanilie
  • 400 gr caise
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.


Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat.


Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari de jos in sus.


Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, dimensiunea tavii 24/37 cm.


Turnam usor compozitia, o nivelam, asezam caisele.


Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapta.


Facem testul cu scobitoarea cam dupa 30-35 de minute.


Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

23.07.2015, 10:37

Multumesc Poa

Criss 1

24.07.2015, 08:29

Rocsi 1

24.07.2015, 10:56

Criss

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si nuca de cocos