Prajitura cu caise si bezea

de miremirc in Prajituri, 6 Iul 2011 | 15174 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 1 plic drojdie granulata
  • 300 g faina
  • 500 g caise
  • Bezea :
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si bezea:

Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.


Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.


Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.


Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.


Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.


Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.


Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miremirc 1

06.07.2011, 21:59

AlexandraO : dupa ce am pus bezeaua peste prajitura coapta, mai lasam tava in cuptorul incins cam 5 minute(pana se intareste putin bezeaua); usa cuptorului e inchisa si nu se arde prajitura ; daca ti-e frica ca se va arde prajitura nu o lasi sa se coaca decat pe treisfert si apoi pui bezeaua ; incearc-o si vei vedea ca e foarte simpla ....

mamaieelena 1

07.07.2011, 17:20

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici