Nuci umplute

de Criss in Prajituri, 26 Dec 2010 | 15460 vizualizari

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 180 g faina
  • 120 g margarina sau unt
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pachetel vanilie (eu am facut o portie si jumatate de coji)                                                        

crema:

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 5 linguri finetti
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

pt.coji:


Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc.


Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptor 15-20 min la foc mic. Nu trebuie sa stea mult, trebuie sa capete o culoare aurie. Cand s-au copt, se scot foarte usor din forme, sa nu se sfarame.


crema: Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla chiar si doua saptamani la loc racoros. Ideal e sa stea totusi o zi-doua inainte de a se consuma, pentru ca astfel cojile se fragezesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

27.12.2010, 14:36

Ce bine arata,mi-e pofta de ele dar nu am forme de nuci.Super

Criss 1

28.12.2010, 09:53

Miuta, daca vrei eu pot sa iti cumpar si sa iti trimit forme.

mihocadriana 1

03.07.2011, 15:45

astazi, nush de ce mi s-a facut pofta de nuci si faguri, de care ne facea mamica mea cand eram copii, eu si fratii mei. Am cautat reteta si am gasit-o la tine, draga Criss, doar ca mai am o problema NU AM FORME de nuci si fagure... stii tu de unde pot achizitiona? Mi-e pofta, deja parca le si simt aroma... Trimite-mi un email, te rog... mihocadriana@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Bomboane