Nuci umplute

de Criss in Prajituri, 26 Dec 2010 | 15031 vizualizari

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 180 g faina
  • 120 g margarina sau unt
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pachetel vanilie (eu am facut o portie si jumatate de coji)                                                        

crema:

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 5 linguri finetti
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

pt.coji:

Din faina, zahar pudra, vanilie si unt/margarina se face un aluat. Se lucreaza foarte usor si nu e lipicios deloc.

Formele de nuci se ung foarte putin cu ulei. Aluatul se imparte in bilute si cu ajutorul degetelor se preseaza in forme. Formele se pun intr-o tava si se introduc in cuptor 15-20 min la foc mic. Nu trebuie sa stea mult, trebuie sa capete o culoare aurie. Cand s-au copt, se scot foarte usor din forme, sa nu se sfarame.

crema: Cu mixerul se amesteca untul cu zaharul si se bate pana devine spumos. Se adauga crema finetti, nucile macinate si romul.. Cu aceasta crema se umple cojile de nuci, se lipesc cate doua si se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla chiar si doua saptamani la loc racoros. Ideal e sa stea totusi o zi-doua inainte de a se consuma, pentru ca astfel cojile se fragezesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Nuci umplute-0
Nuci umplute-1
Nuci umplute-2
Nuci umplute-3
Nuci umplute-4
Nuci umplute-5

COMENTARII (18)

MIUTA

MIUTA 1

27.12.2010, 14:36

Ce bine arata,mi-e pofta de ele dar nu am forme de nuci.Super

Criss

Criss 1

28.12.2010, 09:53

Miuta, daca vrei eu pot sa iti cumpar si sa iti trimit forme.

mihocadriana

mihocadriana 1

03.07.2011, 15:45

astazi, nush de ce mi s-a facut pofta de nuci si faguri, de care ne facea mamica mea cand eram copii, eu si fratii mei. Am cautat reteta si am gasit-o la tine, draga Criss, doar ca mai am o problema NU AM FORME de nuci si fagure... stii tu de unde pot achizitiona? Mi-e pofta, deja parca le si simt aroma... Trimite-mi un email, te rog... mihocadriana@yahoo.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!