Prajitura cu Nutella si frisca

de Dea_Dea in Prajituri, 29 Mai 2015 | 10077 vizualizari

 

Super buna, ce sa mai zic :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de faina
  • CREMA:
  • 200 gr nutella
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • nutella sau ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Nutella si frisca:

Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min. (la cuptorul cu gaz). Eu am electric si am pus la 160 de grade cam 20-25 min. Se lasa sa se raceasca.

Crema: Smantana o amesteca cu zahar si esenta de vanilie si mixam .

Sirop: Apa cu zaharul si esenta de vanilie se amesteca.

Asamblare:

Blatul se taie in 2. Se pune o parte pe platou si se insiropeaza, se adauga Nutella, se intinde bine iar apoi frisca. Deasupra punem cealalta parte de blat, frisca si glazuram cu Nutella incalzita.

 

TIPS-URI

1

Putem glazura si cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Nutella si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

31.05.2015, 11:10

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:53

mihaelar63 1

23.06.2015, 08:03

Place !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura 'turnata "cu branza si stafide