Desert cheesecake cu Pomelo

de Panacris in Prajituri, 31 Ian 2018 | 1466 vizualizari

 

Bunnnnn, simplu și răcoritor! ;) Mulțumesc șefei mele pentru rețetă ;) E și ea Bucătăraș ;) doar că nu-i prea activă :D ne urmărește din umbră ;) 

 

INGREDIENTE

  • Biscuiți cu cacao 300 g
  • Unt grăsime 65% 200 g
  • Pentru cremă:
  • Mascarpone 500 g
  • Smântână pentru frișcă 400 g
  • Gelatină 1 plic
  • Zahăr pudră 150 g
  • Pentru topping:
  • Pomelo ½ bucată
  • Tort gelle transparent 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Pomelo:

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează, într-o formă de tort/chec/prăjitură cu pereții detașabili, tapetată cu unt și se lasă la rece cca. 30 minute.


Pentru cremă, brânza mascarpone se pune într-un vas înalt, se adaugă zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și se mixează energic. Între timp gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric cu 10 ml apă rece, se lasă la odihnă cca. 5 minute, apoi se pune la foc mic, cca. 5 minute, până ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se răcorește!) , apoi se adaugă la crema de brânză, se amestecă până ce se încoporează, și se toarnă peste blatul de biscuit răcit.


Pomelo se curăță de coajă și pielița albă, se taie bucățele după forma dorită. Feliuțele se așează peste prăjitura cu crema întărită, se dă din nou la rece, cca. 10 minute.


Gelatina pentru toping, Tort Gelee transparentă, se prepară conform instrucțiunilor de pe plic ( gelatina se pune într-un ibric cu 250 ml apă rece, 3linguri de zahăr, se amestecă până ce se omogenizează, apoi se dă la fiert la foc mic, cca. 5 minute până ce clocotește și se obține un lichid limpede, apoi se oprește focul!). După ce s-a răcorit se toarnă peste prăjitură. Cheescake-ul se lasă din nou la rece minim 4 ore, cel mai bine peste noapte.


Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Pomelo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

03.02.2018, 08:24

ce combinatie interesanta

RuxyRux 1

13.02.2018, 21:35

Arata fabulos! Sunt sigura ca e o mare bunatate!

Ina 1

19.02.2018, 21:49

Cand mai faci? )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei cu taitei lati
  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

ieri la 14:36

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

de RODIMUR 7

pe 08.07 la 15:18

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce