Prajitura cu capsuni

de - Andreea - in Prajituri, 11 Iun 2015 | 10489 vizualizari

 

Cum gradina a fost plina cu capsuni ....am facut aceasta prajitura ...tare buna si aromata ...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic drojdie ptr dulciuri la cuptor ( sau praf de copt )
  • 6 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • un varf de sare
  • zahar pudra
  • cca 200 gr capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Spalam capsunele ,le scurgem bine de apa,  indepartam coditele apoi taiem in jumatate pe lungime . 

Intr-un castron punem ouale intregi si un varf de sare.Mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima pana ce ouale au devenit spuma si s-au deschis usor la culoare. 

Adaugam cele sase linguri cu ulei si mixam in continuare. 

Separat amstecam faina cu drojdia (praful de copt), adaugam totul in castronul cu oua si amestecam usor .

Tapetam o tava dreptunghiulara ( sau ce forma dorim ) cu hartie de copt . Daca nu aveti hartie de copt , ungeti bine tava cu unt si tapetati cu faina. 

Turnam compozitia in tava si nivelam bine. Asezam jumatatile de capsune cu partea taiata in jos pe intreaga suprafata .

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 25 minute . 

Cand prajitura este gata, scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se racoreasca. 

Pudram cu zahar pudra (optional), taiem prajitura cu un cutit bine ascutit si servim. 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere