Prajitura cu capsuni, bezea si crumble

de merisor in Prajituri, 10 Iun 2014 | 3785 vizualizari

 

Puteam s-o denumesc simplu "Crumble cu capsuni" dar nu este chiar un aluat clasic de crumble.
Am preparat aceasta prajitura pentru prietenii cu care am fost la munte si tare mult le-a placut, sau asa au vrut sa cred eu, nu stiu :)))) dar si mie mi-a placut mult!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr unt
  • 6 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde( cca. 600gr)
  • 1 varf lingurita sare
Umplutura:
  • 300 gr capsuni
  • 3 linguri gris
Bezea:
  • 6 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, bezea si crumble:

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Se framanta un aluat pana cand nu se mai lipeste de maini, dar se poate intinde lejer cu sucitorul.


Rupem o bucata cat o minge de tenis din aluat si mai adaugam 2 linguri de faina in el.


Restul de aluat il intindem in tava(26/36 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se odihneasca asa pana cand preparam celelalte ingrediente.


Capsunile le spalam bine si le lasam la scurs, apoi le vom taia in jumatati.


Pentru bezea, batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, nuca macinata si faina.


Presaram grisul peste aluatul din tava si asezam jumatatile de capsuni, una langa alta, peste gris.


Apoi intindem bezeaua peste capsuni si imprastiem deasupra aluatul dat pe razatoarea mare(eu am preferat sa-l rup in bucatele neuniforme).


Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, apoi vom lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de portionare, dar putem sa gustam de la un colt, sa ne invingem curiozitatea. :)


Prajitura este foarte buna mai ales a doua zi, cand aluatul de sub bezea se fragezeste, iar deasupra, firimiturile sunt mai crocante.


Se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Grisul este optional, eu l-am presarat pentru a absorbi din sucul capsunilor.

2

Pentru cei care prefera prajiturile mai dulci, recomand a se mari cantitatea de zahar si la blat si la bezea cu cate o lingura(eu l-am redus).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, bezea si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

merisor 1

11.06.2014, 16:33

Multumesc, dragilor!

Reteta-Video 1

12.06.2014, 17:08

Mununata!

Luckycake 1

12.06.2014, 21:19

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni