Prajitura cu capsuni in straturi

de Mihaela11_jo in Prajituri, 24 Noi 2010 | 9591 vizualizari

 

Prajitura cu capsuni instraturi este foarte usor de facut si in acelasi timp foarte decorativa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gm capsuni proaspete
  • 3 pachetele de jeleu de capsuniPentru baza de biscuiti
  • 250 gm biscuit simpli
  • 100 gm unt/margarina RAMA
  • 60 gm zahar
  • 90ml( 9 linguri) apa recePentru crema
  • 2 linguri de gelatina granulata
  • 340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150ml frisca
  • 2 albusuri
  • 50 gm zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni in straturi:

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul. Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari. Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema. Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala. Se adauga cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca. Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.

Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati. Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin. Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire. Se feliaza dupa dorinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni in straturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti bicolori - Martisor