Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

de Angelina_Elena in Prajituri, 24 Aug 2013 | 5872 vizualizari

 

O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 55 g faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 cutiuta Ceva fin cu smantana Delaco
  • 4 oua
  • 550 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 bol mic de mure
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.  

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.

Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.

Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.

Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.

In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.  

Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.  

Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.  

Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.  

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).  

Dupa ce s-a racit se da la frigider.  

Dementiala prajitura!  

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa