Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure

de Angelina_Elena in Prajituri, 24 Aug 2013 | 3656 vizualizari

 

O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 80 g unt
  • 55 g faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 1 cutiuta Ceva fin cu smantana Delaco
  • 4 oua
  • 550 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 bol mic de mure
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.


Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.


Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.


Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.


Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.


Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.


Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.


Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.


Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.


Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.


In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.


Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.


Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.


Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.


Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).


Dupa ce s-a racit se da la frigider.


Dementiala prajitura!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Ceva fin Delaco, iaurt si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Angelina_Elena 1

27.08.2013, 14:24

babi5 1

03.09.2013, 19:14

LidiaChivu 1

07.03.2014, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si capsuni