Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O prajitura gen Cheesecake, care in afara de branza contine iaurt si mure. Dupa ce sta la frigider e perfecta... delicioasa, cremoasa, racoroasa!:)
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30-60 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie rotunda, pe masa infainata.
Umplutura: crema de branza de la temperatura camerei impreuna cu zaharul o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.
Incorporam apoi iaurtul, mixam bine, apoi adaugam faina.
Apoi adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt asezam foaia de aluat.
Punem de-o parte 8-9 linguri din compozitia de iaurt cu branza, iar restul compozitiei o turnam in tava peste aluat.
In vasul de la blender punem murele, zaharul vanilat si mixam pana obtinem un piure.
Trecem apoi piureul printr-o sita pentru a indeparta samburii.
Amestecam piureul de mure cu compozitia ramasa de iaurt si branza, apoi omogenizam.
Punem din loc in loc cu o lingura compozitia de mure si cu ajutorului unei lingurite marmoram.
Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 60-70 de minute sau pana cand prajitura noastra face o crusta (posibil sa crape).
Dupa ce s-a racit se da la frigider.
Dementiala prajitura!
Sa aveti pofta!
1
Optional putem pregati un sos de mure pe care il servim impreuna cu prajitura.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult