Prajitura cu cidru si gem de caise

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mic gem de caise
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana cidru
  • 1 ceasca ulei
  • un praf de sare
  • 2 1/2 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • cardamon pudra
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cidru si gem de caise:

Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie. Omogenizam aluatul. Turnam alatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece proba scobitorii(cand intepam cu o scobitoare in mijloc, aceasta trebuie sa iasa curata). Scoatem forma din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca.Punem gemul de caise ramas intr-o craticioara pe foc impreuna cu 1 lingura de apa. Amestecam pana se infierbanta bine, apoi ungem prajitura cu gem.Punem fulgii de migdale intr-o tigaie uscata pe foc mic, amestecand in ei, pana se rumenesc usor.Presaram  fulgii de migdale  pe prajitura.O portionam dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cidru si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

18.06.2015, 14:10

Ce buna trebuie sa fie!

- Andreea - 1

18.06.2015, 15:58

Rocsi 1

18.06.2015, 20:48

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao