Prajitura cu ciocolata

de Laly in Prajituri, 19 Mar 2012 | 9010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • ORNARE:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.


CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.


SIROP: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.


ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul,punem primul blat,insiropam,punem crema, apoi blat si insiropam.Deasupra punem frisca si radem ciocolata.Dam la frigider circa 1-2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

MIUTA 1

21.03.2012, 13:32

Wauuuuu,ce bine arata
Super buna,vreau si eu

babi5 1

03.09.2013, 18:58

ralu_ca 1

03.09.2013, 20:03

cat de bine seamana cu prajitura mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Maria