Prajitura cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 25 Ian 2010 | 4945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ciocolata neagra rasa
  • 3 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr caise uscate taiate marunt
  • 200 gr migdale macinate
  • 100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
  • 200 gr alune macinate
  • 50 gr curmale taiate marunt
  • rom, vanilie, vf sare
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.

Tapetam cu hartie de copt o tava mica de tort si punem compozitia in cuptor la foc mediu.

O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

25.01.2010, 21:53

trebuie sa fie buna cu atatea fructe combinate!

nyana 1

25.01.2010, 22:01

Bucataria_Portocalie 1

26.01.2010, 09:32

Este foarte buna! Atat sa aveti grija daca o preparati, sa nu va speriati daca a doua zi este tare, se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde. Ea este mult mai buna peste cateva zile (asa mi-a zis cine mi-a dat reteta) dar s-a terminat prea repede sa vad daca asa e.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec la metru