Prajitura "Fanta"

de Geanina87 in Prajituri, 6 Feb 2014 | 80166 vizualizari

 

O prajitura buna,racoroasa si care se face destul de repede.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 lg de cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Jeleu:

  • 800 ml suc Fanta de portocale
  • 4 lg de zahar
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fanta":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie amestecand incet cu o lingura de jos in sus.Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 25 min(recomand testul cu scobitoarea).Se lasa blatul sa se raceasca.


Crema: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga branza( eu am folosit branza cremoasa la galetusa de la LIDL, dar nu e obligatoriu), esenta de vanilie si mixam pana cand crema devine omogena.Intindem crema astfel obtinuta peste blatul racit.


Jeleu: Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,doar ca in loc de lapte punem suc. Lasam budinca sa se racoreasca putin,dupa care o intindem peste crema de branza.


Prajitura se va tine la frigider si se va taia dupa 3-4 ore,atunci cand jeleul este bine inchegat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fanta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Geanina87 1

08.03.2015, 14:47

iri

IoanaPim 1

12.04.2015, 12:08

O reteta extraordinara, va multumesc din suflet. Hristos a inviat!

Geanina87 1

12.04.2015, 17:21

Adevarat a inviat! Cu mare drag!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sos garam masala
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inimioare Mini Pavlova