Prajitura "Fanta"

de Geanina87 in Prajituri, 6 Feb 2014 | 78797 vizualizari

 

O prajitura buna,racoroasa si care se face destul de repede.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 lg de cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Jeleu:

  • 800 ml suc Fanta de portocale
  • 4 lg de zahar
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fanta":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie amestecand incet cu o lingura de jos in sus.Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 25 min(recomand testul cu scobitoarea).Se lasa blatul sa se raceasca.


Crema: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga branza( eu am folosit branza cremoasa la galetusa de la LIDL, dar nu e obligatoriu), esenta de vanilie si mixam pana cand crema devine omogena.Intindem crema astfel obtinuta peste blatul racit.


Jeleu: Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,doar ca in loc de lapte punem suc. Lasam budinca sa se racoreasca putin,dupa care o intindem peste crema de branza.


Prajitura se va tine la frigider si se va taia dupa 3-4 ore,atunci cand jeleul este bine inchegat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fanta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Geanina87 1

08.03.2015, 14:47

iri

IoanaPim 1

12.04.2015, 12:08

O reteta extraordinara, va multumesc din suflet. Hristos a inviat!

Geanina87 1

12.04.2015, 17:21

Adevarat a inviat! Cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de vanilie si zmeura