Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Mai 2013 | 10135 vizualizari

 

Vazand cata trecere a avut catre cei dragi prajitura cu lamaie, acest gen de prajitura cu blat pufos, umplut , m-am gandit sa mai incerc si alte variante, in acelasi gen.

Daca initial am zis ca fac blat si o crema de cacao cu unt, galbenusuri si rom, invartindu-ma prin bucatarie ba m-am gandit la caramel, ba la ciocolata, asa c-am deviat cu mult de la reteta initiala si-a iesit o bunatate de prajiturica din care a papat chiar multisor pana si sotul, care nu e mare amator de dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • Crema
  • 100 gr zahar + 3 linguri
  • 200 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • o lingura MIAM MIAM CU CIOCOLATA SI VISINATA DE CASA – e optional, dar ii da un gust!! – daca nu aveti adaugati ceva de gen, fie dulce de leche, 2 linguri de visinata…sau nimic
  • Ornat
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana de gatit
  • 0 lingura zahar
  • 150 gr nuca prajita, tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci:

Blat


Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana e complet diluat si ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere.


Adauga galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sos (nu circular!)


Toarna amestecul intr-o tava de 25/28 cm unsa cu ulei, pe fundul careia ai presarat faina.


Coace blatul la foc mic pana ce trece testul cu scobitoarea si e frumos rumenit.


Lasa sa se raceasca bine, scoate din tava si taie-l in doua pe orizontala.


Crema


Freaca untul spuma cu 100 gr zahar.


Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza cele 3 linguri de zahar ramase (nu tare, ca amarasti crema! trebuie doar sa capete aroma de caramel).


Ia vasul de pe foc si adauga laptele in care in prealabil ai diluat amidonul.Punem inapoi pe foc si lasa la foc mic amestecand continuu pana ce caramelul e diluat si crema a capatat consistenta de budinca – asta se intampla destul de repede ,cam 2 minute.


Opreste focul ,adauga ambele tipuri de ciocolata rupte bucatele si amesteca pana se topeste in crema. Adauga si crema de lapte cu ciocolata si visinata (daca ai)sau 2 linguri visinata si omogenizeaza.


Raceste crema, adauga untul frecat spuma si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.


Asamblare


Aseaza primul blat, intinde jumatate din cantitatea de crema, pune al doilea blat si restul de crema si intinde uniform pe toata suprafata niveland frumos.


Mixeaza frisca cu smantana si zaharul pana ce are consistenta dorita apoi pune peste ultimul strat de crema si niveleaza.


Nuca prajita toac-o grosier pe un fund de lemn apoi presar-o deasupra prajiturii.


Pastreaza prajitura la rece dar las-o la temperatura camerei 10 minute inainte de a o servi – sa se “imprieteneasca” straturile intre ele ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (40)

adry88 1

16.05.2013, 09:44

excelenta!

MIUTA 1

16.05.2013, 14:23

Foarte buna!!!!

Geanina87 1

10.12.2013, 08:47

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!